Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Goed Bestuur en MVO in de praktijk

maandag 29 juni 2020 @ 16:00 - 18:00

Uitnodiging interactieve meeting toepassen beginselen van goed bestuur en MVO

Klik hier om aan te melden.

Op 29 juni 2020 organiseert NBN (netwerk Bedrijfsethiek Nederland) een interactieve meeting over het toepassen van beginselen van goed bestuur en MVO in de praktijk. De discussie gaat uit van het praktijkonderzoek naar de Alders tafel die na 10 jaar is gecrasht en geen advies aan de minister heeft opgeleverd. De tafel leidde wel tot een dalend vertrouwen van burgers in de overheid en andersom.

De Alders tafel moest tot een advies leiden over de ontwikkeling van Schiphol in samenhang met de luchthavens Eindhoven en Lelystad.

Conclusie uit het onderzoek: integriteit is te weinig ingezet als competentie van bestuurders en professionele ambtenaren.

Het onderzoek stemt tot nadenken en leidt tot een actieve verkenning en dialoog over vertrouwen versterken met belanghebbenden.

NBN wil met deze kennisdeling een nieuwe weg inslaan als kenniscentrum bedrijfsleven, overheid en ethisch handelen, leerorganisatie en platform van bestuurders en professionals in ethiek, integriteit, recht en compliance. Tevens denken we na of NBN zich ook tot een denktank kan ontwikkelen om bij te dragen aan het complexe vraagstuk van de verduurzaming van onze samenleving.

Graag nodigen we u uit om aan de interactieve meeting deel te nemen.

Mocht u niet kunnen deelnemen, maar wel belangstelling te hebben, stuur dan ook een e-mail ( info@bedrijfsethiek.nl ) zodat we u kunnen informeren.

Klik hier om aan te melden.

Gegevens

Datum:
maandag 29 juni 2020
Tijd:
16:00 - 18:00