Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uitnodiging Bedrijfsethisch Diner: Artificial Intelligence

maandag 6 mei 2019 @ 18:00 - 22:00

Meld u voor 1 mei aan door het inschrijf formulier in te vullen: klik hier.

Kunstmatige intelligentie kruipt onze wereld in en dwingt ons tot nadenken. Berichten met betrekking tot dit onderwerp duiken steeds vaker op in het nieuws. Denk bijvoorbeeld aan de recentelijke controverse over Googles toezichthoudende commissie aangaande kunstmatige intelligentie.

 

Ook binnen de populaire cultuur doet het betreffende thema zich gelden. Neem de wereldwijd bekende Netflix-serie Black Mirror, die in iedere aflevering een nieuw ethisch of maatschappelijk vraagstuk omtrent kunstmatige intelligentie uiteenzet.

 

Kunstmatige intelligentie brengt niet alleen grote risico’s, maar ook wezenlijke kansen met zich mee. Zo kan de nieuwste Apple Watch de hartslag van dragers in de gaten houden en wanneer nodig zelfs een dokter alarmeren. Ook kunnen zorgrobots een belangrijke bijdrage leveren in het verminderen van eenzaamheid onder ouderen.

 

Bij dezen nodigt het Netwerk Bedrijfsethiek Nederland u uit voor het Bedrijfsethisch Diner (BED) dat 6 mei aanstaande plaatsvindt. Tijdens dit evenement zullen drie deskundigen tussen de gangen door spreken over hun visies op en ervaringen met kunstmatige intelligentie.

 

Dorien Rookmaker

Zij heeft carrière gemaakt op het gebied van Corporate Risk & Compliance. Uit eigen ervaring kan zij spreken over hoe AI een rol speelt in de dagelijkse praktijk en welke vragen dat oproept. Daarnaast mag zij binnenkort zitting nemen in de Eerste Kamer.

 

Sven Nyholm (in het Engels)

Hij is Assistant Professor of Philosophy and Ethics aan de Universiteit van Eindhoven. Binnen zijn onderzoek houdt hij zich bezig met liefdesrelaties en biomedische aanpassingen, seksrobots, en ongeluk-algoritmes voor zelfrijdende auto’s. Hoe beïnvloeden robots en andere technologische ontwikkelingen de traditionele menselijke waarden?

 

Sander Beckers

Hij is als onderzoeker betrokken bij de Universiteit Utrecht en doceert het vak Philosophy of AI. Zijn onderzoek gaat onder andere over het formaliseren van morele verantwoordelijkheid. Dit is van belang omwille van twee redenen: ten eerste brengt het duidelijkheid in het filosofische debat over verantwoordelijkheid, en ten tweede slaat het een brug met de praktische kwesties binnen de context van Kunstmatige Intelligentie.

 

Het programma begint om 18:00 uur en zal tot uiterlijk 22:00 uur duren.

 

Het diner zal plaatsvinden bij Instock Restaurant Utrecht. Instock strijdt tegen voedselverspilling door onverkochte producten van verschillende bedrijven op te kopen en om te toveren tot heerlijke gerechten. Op die manier heeft het restaurant, dat ook in Amsterdam en Den Haag is gevestigd, al meer dan 675.000 kilo aan voedingswaren gered.

 

Bent u geënthousiasmeerd om op deze ethisch verantwoorde locatie het gesprek aan te gaan over de omgang met en de gevolgen van kunstmatige intelligentie? Meld u dan voor 1 mei aan door het inschrijf formulier in te vullen: klik hier.

 

Praktische informatie
Duur: 18:00 – 22:00 uur

Kosten: €85,- voor leden en €105,- voor niet leden, inclusief diner en onbeperkte dranken
Locatie: Instock Restaurant Utrecht (Vleutenseweg 382, 3532 HW, Utrecht).

U kunt hier in de buurt parkeren. Indien u met het OV komt, dan kunt u de bussen 18, 19, 28, 37, 38, 39 vanaf Utrecht Centraal nemen. Deze stoppen vrijwel voor de deur van het restaurant.

 

Gegevens

Datum:
maandag 6 mei 2019
Tijd:
18:00 - 22:00

Locatie

Restaurant Instock
Vleutenseweg 382
Utrecht, Nederland
+ Google Maps
Site:
www.instock.nl