EBEN Annual Conference 2018: Reinventing Capitalism

Het NBN is uitgenodigd door de moederorganisatie (EBEN: European Business Ethics Network) om de Annual Conference in Nederland in 2018 te organiseren. Het bestuur was daarover blij verrast en na intern beraad is de beslissing genomen om deze uitnodiging positief te beantwoorden. Op 27 juni 2018 zal de 3 daagse conferentie van start gaan en het zal plaatsvinden in Tilburg. Het thema is Reinventing Capitalism met ondertitel Business Ethics and its contribution to the “Doux Commmerce”. De Annual Conference wordt afgekort met AC18.

De Call for Papers is al beschikbaar en staat op de website van EBEN: klik hier

Ten opzichte van de Research Conferences is het altijd de ambitie om bij de Annual Conference nadrukkelijk de praktijk te betrekken. Op welke manier gaan bedrijven, organisaties om met ethiekmanagment en met welke morele aspecten van maatschappelijke kwesties krijgen organisaties te maken? Iedere Annual Conference is weer een beetje anders, ook in de mate waarin men erin slaagt om de business te betrekken.

Ook het NBN heeft nadrukkelijk de ambitie om commitment te ontwikkelen van het bedrijfsleven, zowel inhoudelijk als financieel. Voor het organiseren van AC18 is het bestuur van NBN contacten met het bedrijfsleven aan het ontwikkelen. Netwerken wordt bijzonder op prijs gesteld. Zijn er bedrijven die we niet mogen missen tijdens AC18, laat het ons weten. Beschik je over contacten met representanten van bedrijven die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in AC18, dan wordt netwerken bijzonder op prijs gesteld. Stuur in dat geval een berichtje naar info@bedrijfsethiek.nl