Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bedrijfsethisch Diner: Waarden voor je werk

donderdag 8 juni 2017 @ 17:00 - 21:00

Om in te schrijven: klik hier

Locatie: Landgoed Kraaybeekerhof. Adres: Diederichslaan 25a te Driebergen

Deelname kosten: voor leden €45,- en voor niet leden: €60,-

Programma:

Welkom – vanaf 17.00 uur

Waarden voor je werk: André Bruijn over  ‘waarden, hoe bepalend zijn ze voor (de toekomst) van betaald werk.

André Bruijn is begeleider en inspirator voor mens- (en organisatie)ontwikkeling én gangmaker Westland voor WerkenInNetwerken (WIN) / gitarist / auteur De Glunderende Organisatie

Diner en tafelgesprekken

Uitwisseling bevindingen

Sluiting diner

 

De betekenis van waarden voor de arbeidsmarkt

Persoonlijke ontwikkeling lijkt vandaag meer dan tevoren een belangrijke graadmeter om je een weg te banen in een arbeidsmarkt waarin je zelf medecreateur bent (of moet zijn?). In organisaties speelt die vraag omdat er niet zomaar meer een baan is voor de toekomst. Dat vraagt een verbinding met de samenleving en daarmee de tijdsgeest.

Op welke wijze gaan we hiermee om?

De volgende 10 WIN-principes van het business-recept Werken In Netwerken zijn voor André zo’n manier. Op het niveau van co-creatie zijn de principes als attitude te zien vanuit persoonlijke waarden:

Maak het klein, Ontdek je kracht, Bouw aan vertrouwen, Volg je hart, Stel een doel, Zoek de ruimte, Vergroot je netwerk, Durf te vragen, Belangeloos geven en Blijf leren.

We zullen uiteraard stilstaan hoe dit voor elke deelnemer aan de workshop is.

In dit bedrijfsethisch diner stellen we waardevolle vragen in de vergelijking tot een (te delen) ingebrachte casus onderwijs/bedrijfsleven én een zelf in te brengen casus. Een gezamenlijk onderzoek naar ethische vragen waartoe de nieuwe economie oproept, vraagt een investering voor co-creaties naar een waardenbewust organiseren.

Hiertoe zullen handvatten worden gegeven vanuit het doen ontstaan van een waardenweg, die sturing op de toekomst mogelijk maakt, waarbij zelfonderzoek een cruciale rol vervult.

Aan de tafels gaan we met elkaar in discussie over de toekomst van betaald werk vanuit casuïstiek. En we verkennen hoe werken vanuit eigen waarden bepalender is dan ooit om glunderende organisaties tot stand kunnen brengen en voor het creëren van eigen werk. Gesprekken die zijn bedoeld als verdiepende onderlinge reflecties om tot (nieuwe) inzichten te komen en ideeën te toetsen.

Om in te schrijven: klik hier

Gegevens

Datum:
donderdag 8 juni 2017
Tijd:
17:00 - 21:00