Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bedrijfsethisch Diner: De winst van vertrouwen. Een investering waard!

donderdag 6 april 2017 @ 17:00 - 21:00

 

Locatie: Landgoed Kraaybeekerhof. Adres: Diederichslaan 25a te Driebergen

Deelname kosten: voor leden €45,- en voor niet leden: €60,-

Opgave: Klik hier

Programma:

Welkom – vanaf 17.00 uur

Verkenning vertrouwen: Steven de Cauwer over ‘Organisaties in de mist: zoektocht naar vertrouwen na een crisis’.

Drs. Steven de Cauwer is adviseur integriteitsmanagement en bedrijfsethiek voor Nexus en initiatiefnemer van PROMETHiO

Diner en tafelgesprekken

Uitwisseling bevindingen

Sluiting diner

 

De winst van vertrouwen: de investering waard. 

Op 4 maart jl. verscheen in de Volkskrant een uitgebreid interview met Paul Polman, CEO van Unilever. Hij is ervan overtuigd dat de belangen van aandeelhouders en een duurzaam en sociaal beleid te verenigen zijn. Zijn missie staat echter onder druk door het korte termijn winstbejag van concurrenten en hedgefondsen. Feike Sijbesma, bestuursvoorzitter van DSM en commissaris van Unilever stelt in hetzelfde artikel “Hou vast aan je waarden, ook onder druk”.

Vertrouwen is vandaag een belangrijke graadmeter voor integriteit, waardenbewustzijn en winst in organisaties. Wil je werk maken van vertrouwen dan moet je verschillende vragen durven stellen.

Op welke wijze geven we leiding? Welke cultuur draagt bij tot het nemen van duurzame beslissingen? Belonen we wel op de juiste wijze om het beste in medewerkers naar boven te brengen? Hebben medewerkers, klanten en stakeholders vertrouwen in onze dienstverlening en producten? Welke invloed heeft compliance op de dienstverlening? Hoe kan HRM de ethische capaciteit in organisaties ondersteunen?

In dit bedrijfsethisch diner stellen we deze waardevolle vragen als wegenkaart naar een praktische vorm van bedrijfsethiek. Een gezamenlijk onderzoek naar welke investering in vertrouwen nodig is als hefboom naar waardenbewuste organisaties.

Hiertoe zullen handvatten worden gegeven vanuit een recent praktisch onderzoek onder 7 bekende bankinstellingen in België, waarbij de CEO’s een cruciale rol vervullen.

Aan de tafels gaan we met elkaar in discussie over belangrijke thema’s en voorwaarden van vertrouwensvolle organisaties.  En we verkennen hoe we een vertrouwens- en waardenproces in organisaties tot stand kunnen brengen. Gesprekken die zijn bedoeld als korte intervisiemomenten om tot creatieve antwoorden te komen en elkaars ideeën te toetsen.

Opgave: Klik hier

 

Gegevens

Datum:
donderdag 6 april 2017
Tijd:
17:00 - 21:00

Locatie

Diederichslaan 25a, Driebergen
Diederichslaan 25a
Driebergen, Nederland
+ Google Maps
Website:
https://kraaybeekerhof.nl/